Se senaste köpenInsamlad summa: 894 665,95 kr

ADRA

ADRA Sverige arbetar för att förändra världen – ett liv i taget. Det gör vi på många sätt. Bland annat lär vi fattiga kvinnor att läsa, skriva och räkna. Många av dem får sedan ett mikrolån som de kan använda till att öka sina inkomster. Vi förser byar med vatten, hjälper hiv-drabbade till ett längre och friskare liv, och undervisar om enkla hygien- och hälsoregler som bl a räddar människor från att dö i vanliga sjukdomar som t ex diarrésjukdomar.


Vi lär också människor om deras rättigheter och skyldigheter i samhället där de lever. Och när det inträffar en naturkatastrof i ett fattigt land finns ADRA ofta redan i landet och kan snabbt ge hjälp åt de drabbade – vatten, mat, nödbostäder och sjukvård.


Kort sagt, vi utvecklar människors egna förmågor och ger dem det som de behöver för att de ska kunna frigöra sina egna resurser och själva förändra sina liv. Varje år hjälper vi mer än en och en halv miljon människor att förbättra sin tillvaro. Och vi hjälper alla – oberoende av religion, etnisk tillhörighet eller kön.


ADRA står för Adventist Development and Relief Agency. ADRA Sverige ingår Adventistsamfundets internationella ADRA-nätverk som arbetar för att hjälpa världens svaga till ett bättre liv. ADRA finns i mer än 120 länder. Genom att vi samarbetar inom nätverket vet vi att vårt arbete genomförs så effektivt som möjligt.

Läs mer om ADRA.

TrestegsmetodenHjälp

Sök efter butik/kategori:

Sök välgörenhetsorganisation:

Organisationen kommer nu att få en del av summan du handlar för. (Detta sker normalt inom 48 timmar.)

Aktuellt på Godhandling:

Denna vecka rekommenderar vi att stödja Läkare utan gränser
Denna site använder cookies | Vanliga frågor | Press | Tipsa en vän