Se senaste köpenInsamlad summa: 890 744,15 kr

ALEF

ALEF arbetar i världens fattigaste länder med studiecirklar för unga och vuxna som missat chansen att gå i skolan. Deltagarna lär sig läsa, skriva och räkna - och att använda färdigheterna som redskap till att själva ta kontrollen över sina liv, och förändra sin livssituation.
Att kunna skriva sin namnteckning på ett dokument – efter att först ha läst igenom det; att kunna läsa datum och dosering på en medicinförpackning; att kunna läsa namnen på kandidaterna i ett val och själv välja vem man vill rösta på; att kunna räkna ut priset för sina varor på marknaden; att kunna skicka sms och ha en adressbok i mobilen…
Exemplen på hur läsning, skrivning och enkel matte kan förändra livet för människor som lever i fattigdom kan göras hur lång som helst.
En studiecirkel i grundläggande läsning, skrivning och matte ger samtidigt grundkunskaper i hälsa, hygien, mänskliga rättigheter, och ger övning i att reflektera över sin livssituation, och att se sig själv som en aktör som själv kan förändra sitt liv, i stället för ett passivt offer.
Föräldrar som deltagit i en sex månaders studiecirkel blir mer motiverade att ge sina barn en bra utbildning – och kan dessutom bättre följa barnens skolarbete. Genom sina nya kunskaper tjänar de bättre, och har råd att skicka fler barn till skolan.
ALEF står för Adult Learning and Empowerment Fund. Vi vill genom lärande skickliggöra (empower) unga och vuxna i världens fattigaste områden att förändra sin situation underifrån. Ca en miljard människor lever i extrem fattigdom, på mindre än en tia om dagen. För en tia om dagen kan ALEF ge en person möjlighet att själv förändra sitt liv och ta sig ur fattigdomen. På mindre än ett år.
Vi arbetar i samarbete med lokala föreningar och organisationer som redan finns på plats, som talar det lokala språket och känner människors livssituation väl. ALEF ger utbildning åt dessa, hjälper dem att planera kurser och ta fram kursmaterial, och stöder och följer upp deras projekt.

Läs mer om ALEF.

TrestegsmetodenHjälp

Sök efter butik/kategori:

Sök välgörenhetsorganisation:

Organisationen kommer nu att få en del av summan du handlar för. (Detta sker normalt inom 48 timmar.)

Aktuellt på Godhandling:

Denna vecka rekommenderar vi att stödja Läkare utan gränser
Denna site använder cookies | Vanliga frågor | Press | Tipsa en vän