Se senaste köpenInsamlad summa: 889 863,79 kr

Alzheimerfonden


Vi står alla inför det faktum att alzheimer och andra demenssjukdomar är ett växande socialt, medicinskt och ekonomiskt problem för hela samhället. Och tillsammans hoppas vi på en lösning.

När du ger din gåva till Alzheimerfonden är den ett bidrag som kan göra hoppet om bot av demenssjukdomarna och möjligheten till ett värdigt liv till verklighet.

Sedan 1988 har vi en och samma uppgift: Att samla in och dela ut. Och vi gör det med respekt och öppenhet samt ett ärligt och djupt engagemang för drabbade och anhöriga, för forskare som för vårdpersonal. Tidigare var forskningsgenombrottet en önskedröm. Nu är det inom räckhåll.

Svensk forskning är bland den bästa i världen. Viljan och kunskapen finns. Men det saknas ekonomiska resurser. Ska forskningen kunna rädda barnbarnen från demenssjukdomarna är din gåva en förutsättning. Vårt mål är att besegra demenssjukdomarna. Därför fortsätter vi att samla in. Och dela ut!

Vår vision
Alzheimerfondens vision är att genom ekonomiskt stöd till forskning och undervisning kunna förebygga och bekämpa demenssjukdomarna. Samt med effektiva behandlingsmetoder erbjuda de demenssjuka ett bra liv trots deras sjukdom.

Vårt mål
Alzheimerfondens mål är att bidra till att forskningen ska finna botemedel mot olika demenssjukdomar, utveckla vård och behandling samt med effektiva behandlingsmetoder erbjuda de demenssjuka ett bra liv trots deras sjukdom.

Vår uppgift
Alzheimerfondens uppgift är att finansiera forskningens arbete för botemedel och tidig diagnostik, verka för utveckling av vård och behandling samt erbjuda anpassade utbildningar för vårdpersonal.

Läs mer om Alzheimerfonden.

TrestegsmetodenHjälp

Sök efter butik/kategori:

Sök välgörenhetsorganisation:

Organisationen kommer nu att få en del av summan du handlar för. (Detta sker normalt inom 48 timmar.)

Aktuellt på Godhandling:

Denna vecka rekommenderar vi att stödja Läkare utan gränser
Denna site använder cookies | Vanliga frågor | Press | Tipsa en vän