Se senaste köpenInsamlad summa: 894 247,89 kr

Blomsterfonden

Blomsterfonden bildades 1921 av Alma Hedin.
Faderns begravning, där det var ett överflöd av kransar från mer eller mindre kända givare, gjorde att Alma Hedin fick en för den tiden helt ny idé - att istället för begravningsblommor skänka en gåva till välgörande ändamål.
Det som låg henne varmast om hjärtat var hem och vård åt äldre och utifrån den tanken skapade hon Blomsterfonden.
Tanken var att om man istället för att sända en krans skickade en slant till Blomsterfonden, så skickade fonden i sin tur ett kondoleansbrev till de sörjande i donatorns namn. Och pengarna kunde gå till ett viktigare ändamål.

Verksamheten är lika aktuell idag som för 80 år sedan. De gåvor och donationer som Blomsterfonden har fått genom åren har gått till att bygga bostäder och ge vård åt äldre. Idag bor omkring 2.000 äldre i Blomsterfondens hus på Söder, Vasastan, Älvsjö och Djursholm. På två av Blomsterfondens anläggningar; Svalnäs i Djursholm och Liseberg i Älvsjö finns egna sjukhem som dels drivs på entreprenad åt kommuner, dels för privatpersoner.
Välgörenhetstanken finns kvar än idag. Men nu finns även en egen bostadskö, där alla kan anmäla sig till ett tryggt och trivsamt äldreboende.

Läs mer om Blomsterfonden.

TrestegsmetodenHjälp

Sök efter butik/kategori:

Sök välgörenhetsorganisation:

Organisationen kommer nu att få en del av summan du handlar för. (Detta sker normalt inom 48 timmar.)

Aktuellt på Godhandling:

Denna vecka rekommenderar vi att stödja Läkare utan gränser
Denna site använder cookies | Vanliga frågor | Press | Tipsa en vän