Se senaste köpenInsamlad summa: 894 665,95 kr

BRIS

BRIS (Barnens Rätt I Samhället) är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden organisation som bistår barn som far illa. FN:s konvention om barnets rättigheter är ett viktigt riktmärke i detta arbete.

BRIS verkar som en länk mellan barn, vuxna och samhälle. Kärnan i BRIS verksamhet är Barnens Hjälptelefon, mejlen och chatten dit barn och ungdomar upp till 18 år anonymt och kostnadsfritt kan vända sig när de behöver stöd från en vuxen.

BRIS ska bistå utsatta barn och unga med råd och stöd, samt underlätta för denna grupp att föra en dialog med vuxna. BRIS framhåller ett barnperspektiv och ser barn och unga som sina uppdragsgivare.

Genom BRIS Vuxentelefon - om barn får också vuxna någon att prata med kring frågor och problem rörande barn. BRIS använder sin samlade kunskap om barns och ungdomars situation för att på olika plan informera, påverka och skapa opinion i barnsrättsliga frågor.

BRIS långa erfarenhet av kontakter med utsatta barn ger en samlad kompetens i att kunna bedöma vilka insatser som behövs för att vid sidan av myndigheters verksamhet försvara barns och ungdomars rättigheter.

BRIS bildades 1971 och driver sin verksamhet i Malmö, Göteborg, Umeå, Stockholm och Norrköping.

BRIS verksamhet bygger på ideellt arbete samt ekonomiska bidrag och gåvor från privatpersoner och företag. Sammanlagt arbetar cirka 500 frivilliga jourare med Barnens Hjälptelefon, mejlen, chatten och BRIS vuxentelefon om barn.

Läs mer om BRIS.

TrestegsmetodenHjälp

Sök efter butik/kategori:

Sök välgörenhetsorganisation:

Organisationen kommer nu att få en del av summan du handlar för. (Detta sker normalt inom 48 timmar.)

Aktuellt på Godhandling:

Denna vecka rekommenderar vi att stödja Läkare utan gränser
Denna site använder cookies | Vanliga frågor | Press | Tipsa en vän