Se senaste köpenInsamlad summa: 894 665,95 kr

Amref Flying Doctors

AMREF - African Medical Research Foundation - Flying Doctors of Africa.

Grunden till god hälsa är rent vatten att dricka och tvätta sig i

Så självklart det är att kunna dricka ett glas vatten - tycker vi!

Tyvärr är det oändligt många som inte har den möjligheten. Många barn i Afrika dör eller blir fysiskt underutvecklade av magsjuka förorsakad av förorenat vatten. Tillgång till vatten är också nödvändig för god hygien.

Tillsammans med lokalbefolkningen söker AMREF möjligheter att på olika sätt finna tillgång till vatten. Det kan handla om att samla regnvatten eller gräva brunnar. I det sammanhanget utbildas också invånarna i det viktiga sambandet mellan rent vatten, sanitet och hygien - allt bidragande till god hälsa.

Amref Flying Doctors

"När de sjuka inte kan komma till oss får vi väl komma till dem", sa Michael Wood, som för 50 år sedan startade AMREF och flög långt ut på den afrikanska landsbygden för att behandla sjuka och operera skadade. Flying Doctors är fortfarande en viktig del av AMREF. Idag ligger fokus på att flyga läkare till landsbygdssjukhusen. Där opererar och undervisar läkarna så att de lokala sjukvårdarna sedan själva kan behandla, operera och vårda de sjuka.

Sedan starten har AMREF fortsatt att hitta helhetslösningar till Afrikas hälsoproblem genom lokal förankring, modern teknik och egna uppfinningar. AMREF är idag Afrikas största internationella organisation med huvudkontor i Nairobi, Kenya. Organisationen har i dag cirka 600 anställda varav 97 % är afrikaner. Verksamhet bedrivs i sex afrikanska länder. I 12 länder i Europa och Nordamerika har AMREF representation för att finna sponsorer till organisationens arbete i Afrika.

Genom att stödja AMREF hjälper Du afrikanerna till hjälp till självhjälp. Det är också ett stöd till en afrikansk organisation som för afrikanernas talan och är en del i uppbyggande av den afrikanska demokratin.

Läs mer om Amref Flying Doctors.

TrestegsmetodenHjälp

Sök efter butik/kategori:

Sök välgörenhetsorganisation:

Organisationen kommer nu att få en del av summan du handlar för. (Detta sker normalt inom 48 timmar.)

Aktuellt på Godhandling:

Denna vecka rekommenderar vi att stödja Läkare utan gränser
Denna site använder cookies | Vanliga frågor | Press | Tipsa en vän