Se senaste köpenInsamlad summa: 894 665,95 kr

Föräldralösa Barn - Insamlingsstiftelse

Insamlingsstiftelsen för Föräldralösa barn
Biståndsinsatserna till föräldralösa barn behöver öka. Runt om i världen finns miljoner barn som lever på barnhem, kanske därför att ingen någonsin tagit ställning till om de skulle kunna få en familj eller ett alternativ till en barnhemsuppväxt. Därför startade Adoptionscentrum 1998 Insamlingsstiftelsen för Föräldralösa barn (även kallad Föräldralösa barn).

Vår vision är att alla barn ska växa upp i en familj. Ingen ska behöva tillbringa sin barndom på barnhem eller annan institution. Alla vuxna med ansvar för föräldralösa barn bidrar aktivt.
Våra värderingar. Varje barn behöver kärlek och nära relationer för att kunna bli en kapabel vuxen. Barnhem eller institution är inget alternativ till familj. Därför ska barnet återföras till biologisk familj eller släkt och ges en ny familj om barnet förlorat sin egen. Barn som inte kan få en ny familj ska ges en så familjeliknande uppväxt som möjligt och god utbildning. Arbetet skall ske i den anda som uttrycks i FN:s konvention om barnets rättigheter.
Vårt uppdrag är att samla in pengar genom att bilda opinion i Sverige om föräldralösa barns behov. Att stödja partners och projekt som svarar mot stiftelsens ändamål och värderingar. Att arbeta med kunskapsöverföring om barns behov till de som har ansvar för och fattar beslut om de föräldralösa barnen. Det gäller barnhemspersonal, verksamma i sociala och juridiska sektorn samt politiker.

Läs mer om Föräldralösa Barn - Insamlingsstiftelse .

TrestegsmetodenHjälp

Sök efter butik/kategori:

Sök välgörenhetsorganisation:

Organisationen kommer nu att få en del av summan du handlar för. (Detta sker normalt inom 48 timmar.)

Aktuellt på Godhandling:

Denna vecka rekommenderar vi att stödja Läkare utan gränser
Denna site använder cookies | Vanliga frågor | Press | Tipsa en vän