Se senaste köpenInsamlad summa: 894 247,89 kr

Hjärtebarnsfonden

Tre barn varje dag

Just idag föds tre barn med hjärtfel i Sverige, statistiskt sett. När året är slut kommer det ha fötts ungefär tusen barn med hjärtfel, bara i år. Bakom statistiken finns familjerna vars liv förändras när de får beskedet att deras barn har fötts med hjärtfel. Ingen tror att det som drabbar en procent ska drabba just dem.

Idag överlever nästan alla barn som föds med hjärtfel - barnhjärtkirurgin har gjort stora framsteg! En del barn har hjärtfel som kan rättas till relativt enkelt. Andra barn tvingas att genomgå flera operationer och långa sjukhusvistelser. Vissa barn blir symptomfria men många barn får lära sig att leva med en bestående funktionsnedsättning och har ett stort behov av individuellt stöd. För mindre barn handlar det ofta om svårigheter att äta och att orka leka. Större barn behöver ofta särskilt stöd för att utveckla motorik och balans. Med anpassad träning som till exempel ridning blir barnen starkare, smidigare och får bättre självförtroende. Då är det lättare att hänga med jämnåriga i olika aktiviteter i skolan och på fritiden.

Hjärtebarnsförbundets fond – Hjärtebarnsfonden – har som mål att skapa bästa möjliga livsvillkor för hjärtsjuka barn och deras familjer. Fonden bekostar forskning, utveckling, bidrar till aktiviteter för hjärtbarn och ger enskilda familjer bidrag, efter behov. Fondens verksamhet finansieras med frivilliga gåvor och bidrag från företag, privatpersoner och stiftelser/fonder.

Läs mer om Hjärtebarnsfonden.

TrestegsmetodenHjälp

Sök efter butik/kategori:

Sök välgörenhetsorganisation:

Organisationen kommer nu att få en del av summan du handlar för. (Detta sker normalt inom 48 timmar.)

Aktuellt på Godhandling:

Denna vecka rekommenderar vi att stödja Läkare utan gränser
Denna site använder cookies | Vanliga frågor | Press | Tipsa en vän