Se senaste köpenInsamlad summa: 886 395,67 kr

Hungerprojektet

Om du var riktigt fattig, skulle det hjälpa att det kom rika människor från andra sidan jorden och gav dig saker då och då? Eller skulle du hellre starta eget?

Många människor dör varje dag av hungerrelaterade orsaker, tre fjärdedelar är barn under fem år. Inte på grund av naturkatastrofer eller för att världens mat inte räcker till, utan för att de saknar möjligheten att påverka politiska beslut, tjäna tillräckligt med pengar, utbilda sig och producera egna förnödenheter.

Får vi föreslå ett nytt sätt att få slut på fattigdom och hunger? Det nya är att du slutar skänka pengar till välgörenhet. Istället investerar du i människors driftighet och idérikedom och ger dem chansen att se sin egen potential. Då kan de med egna krafter förändra sina samhällen – en gång för alla!

Vår modell är enkel: Den som äger problemet äger också den bästa vägen till förändring. Därför gör vi inte så mycket. Istället tänder vi eldsjälar och låter dem bli entreprenörer. Vi inspirerar människor att tro på sig själva, att tro på varandra, att hitta bra ledarskap och att använda mycket sunt förnuft. Avkastningen låter inte vänta på sig. Du skulle kanske kalla det vanligt företagande.

Vi kallar det jordens bästa affärsidé.

Hungerprojektet är ett etablerat, globalt nätverk av politiskt och religiöst obundna organisationer som arbetar för att avskaffa hunger och fattigdom. I Sverige arbetar vi med att göra våra idéer kända och med att samla in pengar för att finansiera verksamheten. Globalt är vi 378 anställda, varav 321 i de 12 programländerna i Afrika, Asien och Latinamerika. Vi har även 392 000 volontärer som förändrar livet för 22 miljoner människor.

Vårt mål är att vi ska lägga ner verksamheten. Det går nämligen att få ett slut på hungern och så snart vi är där är vårt arbete avslutat.

Lär mer om jordens bästa affärside på
www.hungerprojektet.se
www.thp.org

Du hittar oss även på Facebook, Twitter och YouTube.

Läs mer om Hungerprojektet.

TrestegsmetodenHjälp

Sök efter butik/kategori:

Sök välgörenhetsorganisation:

Organisationen kommer nu att få en del av summan du handlar för. (Detta sker normalt inom 48 timmar.)

Aktuellt på Godhandling:

Denna vecka rekommenderar vi att stödja Läkare utan gränser
Denna site använder cookies | Vanliga frågor | Press | Tipsa en vän