Se senaste köpenInsamlad summa: 894 665,95 kr

Islamic Relief

Islamic Relief Sverige grundades 1992 med visionen att bidra till en bättre värld. En värld som bryr sig om i vilken utsträckning människans grundläggande behov är täckta. Inspirerade av islamiska värderingar vill Islamic Relief vara förebild i att stödja individer, grupper och institutioner i att utveckla sin omgivning så att den präglas av trygghet och omtanke. Vi vill hjälpa de drabbade och fattiga med verktyg till en värdig och självständig utveckling.
Islamic Relief en internationell ideell organisation (NGO) som söker att upphöja ekonomisk och social utveckling. Detta uppnås då vi samarbetar med det lokala samhället genom bistånd och utvecklingsprogram. Våra huvudprogram omfattar utvecklingsprojekt, nödbistånd, stöd för föräldralösa samt Waqf-Fond.
Vi är medlem i FN: s Ekonomi och Socialråd (speciell kategori), undertecknare till "the Code of Conduct" för de internationella Röda Korset och Röda Halvmånen rörelserna och NGO: s Katastrof bistånd samt medlem i Forum Syd.
 
Var arbetar Islamic Relief?
 Islamic Relief finns idag i över 40 länder runtom i världen, såsom i Afrika, Asien och Europa. De lokala kontoren tillsammans med samarbetspartner är kontinuerligt verksamma inom olika utvecklingsinsatser. Detta möjliggör för lokalbefolkningen tillgång till vatten, försörjning, utbildning och olika hälsobistånd. Genom fadderprogrammet stöds ca 28 000 föräldralösa barn världen runr.
Våra lokala kontor arbetar tillsammans med vårt internationella ”Emergency team” med att hantera humanitära kriser. Detta har lett till att vi bl.a. har tilldelats pris för våra insatser i Pakistan och Indonesien
 
Våra fokuseringsområden är:
Albanien, Bangladesh, Bosnia-Herzegovina, Etiopien, Gazaremsan (Palastina), Irak, Indonesien, Indien, Kenya, Kosovo, Jordanien, Libanon, Mali, Niger, Pakistan, Somalia, Sri lanka, Sudan, Sydafrika, Tchad, Tjetjenien, och Yemen.

Läs mer om Islamic Relief.

TrestegsmetodenHjälp

Sök efter butik/kategori:

Sök välgörenhetsorganisation:

Organisationen kommer nu att få en del av summan du handlar för. (Detta sker normalt inom 48 timmar.)

Aktuellt på Godhandling:

Denna vecka rekommenderar vi att stödja Läkare utan gränser
Denna site använder cookies | Vanliga frågor | Press | Tipsa en vän