Se senaste köpenInsamlad summa: 894 247,89 kr

Stockholms Katthem

Det finns ett mycket stort antal hemlösa katter i Sverige, ca 100 000st. Bara i Stockholm med omnejd, uppskattas antalet till ca 20 000. En del är födda utomhus, andra har slängts ut från sitt hem medan andra blir hemlösa t.ex. då husse eller matte går bort. En del av dessa katter, med sin mer eller mindre traumatiska bakgrund, hamnar hos oss. Katterna kommer huvudsakligen via polis, djursjukhus, djurskyddsmyndighet och privatpersoner.
Våra fyrfota gäster behöver mat, kattsand och veterinärvård, vilket kostar mycket pengar. Som ideell förening är vi helt beroende av generösa privatpersoner och företag samt volontärer som ger sin tid och sitt engagemang till katterna.
Vår förening bildades 1990 efter en ombildning av Kattvärnet som startade redan 1983. Varje år får ca 450-500 katter ett nytt hem genom Stockholms Katthem, och alla katter levereras till sina nya hem personligen av oss.
Katthemmet är alltid fullbelagt, vilket betyder drygt 60-70 intagna katter. Vi har också ett antal s.k. akuthem som ställer upp och tar emot katter vid behov. Många av katterna är skadade, i dålig kondition och/eller skygga och rädda och vi ger dem veterinärvård, fullgod föda, social träning och så mycket kärlek vi bara kan. Finansieringen sker till största delen genom gåvor från privatpersoner i form av medlemsavgifter, faddergåvor och testamenterade medel samt ideellt arbete. Vi erbjuder även både privatpersoner och företag möjligheten att sponsra en bur eller avdelning hos oss.
En viktig del av vårt arbete är att förbättra kattens sociala och rättsliga status, t ex genom att informera om vikten av att ID-märka sin katt och kastrera katter som inte används i avel.

Läs mer om Stockholms Katthem.

TrestegsmetodenHjälp

Sök efter butik/kategori:

Sök välgörenhetsorganisation:

Organisationen kommer nu att få en del av summan du handlar för. (Detta sker normalt inom 48 timmar.)

Aktuellt på Godhandling:

Denna vecka rekommenderar vi att stödja Läkare utan gränser
Denna site använder cookies | Vanliga frågor | Press | Tipsa en vän