Se senaste köpenInsamlad summa: 894 665,95 kr

Min Stora Dag

Stiftelsen MinStoraDag hjälper svårt sjuka barn i Sverige att förverkliga sina önskedrömmar. Hjälpen är alltid individuell och det är barnens behov och önskemål som styr. Verksamheten är helt uppbyggd på frivillig och volontär basis. Idag finns det 240 volontärer spridda över hela landet som med stort hjärta och varmt engagemang ger av sin tid och kunskap. Stiftelsen MinStoraDag drivs med hjälp av bidrag från stiftelser, företag och privatpersoner och har ett 90-konto övervakat av Svensk Insamlingskontroll, SFI

Det finns många svårt sjuka barn som under långa tider måste vistas på sjukhus. Men barn tänker på helt andra saker än pengar och forskningens framsteg. Hos dem kretsar tankarna kring hur det kanske skulle vara att sitta på en zebra, att få skjuta straffar mot sin målvaktsidol eller att få sjunga duett med sin favoritartist. Stiftelsen MinStoraDags uppgift är att se till att just sådana önskedrömmar går i uppfyllelse. Barnen behöver något underbart att tänka på när behandlingarna är svåra och sjukhusdagarna långa.

Stiftelsen MinStoraDag registrerades i maj 2000 på initiativ av Claire Rosvall som hämtade inspiration från den franska stiftelsen Arc-en-ciel, en liknande verksamhet med många års erfarenhet. När en ”Stor Dag” planeras är det barnets önskemål som bestämmer stiftelsens arbete. Utifrån dessa förutsättningar gör sedan Stiftelsens volontärer, ansvarig läkare, Stiftelsens medicinska expertråd och barnens familjer allt för att barnets önskedröm ska bli så perfekt som möjligt. Urvalet av barn som ska få sin önskedröm förverkligad sker uteslutande av läkare. Stiftelsen MinStoraDag samarbetar med samtliga sjukhus i Sverige, från Lund i söder till Umeå i norr, men även med barn- och ungdomskliniker.

Under Stiftelsen MinStoraDags tio verksamhetsår har hundratals barn fått sina önskedrömmar förverkligade. Önskningarna kan vara allt från att få köra ett riktigt lok, träffa en idol som Pippi Långstrump, få klappa delfiner, få resa.ingen dröm är omöjlig! Dessutom ordnar Stiftelsen olika grupparrangemang. Hittills har nästan upp till 1000 barn årligen hjälpts till olika efterlängtade avbrott i sjukhusvistelsen genom att gå på cirkus, konserter och liknande upplevelser. Vi har också arrangerat flera ”camps”, expeditioner i naturen kryddade med fysiska utmaningar.

Stiftelsens beskyddare är H.K.H. Prinsessan Madeleine och trogna ambassadörer är Martin Timell sedan dag 1, Kajsa Bergqvist, Nanne Grönvall, Johan Ernst Nilson, Tobbe Blom och Amy Diamond. MinStoraDags beskyddare och ambassadörer gör uppskattade och efterlängtade besök på de olika sjukhusen.

Styrelsen består av Marcus Storch (ordförande), advokaten Peder Hammarskiöld, Christina Piehl, Mats Qviberg, Eva Swartz Grimaldi och Claire Rosvall.

Läs mer om Min Stora Dag.

TrestegsmetodenHjälp

Sök efter butik/kategori:

Sök välgörenhetsorganisation:

Organisationen kommer nu att få en del av summan du handlar för. (Detta sker normalt inom 48 timmar.)

Aktuellt på Godhandling:

Denna vecka rekommenderar vi att stödja Läkare utan gränser
Denna site använder cookies | Vanliga frågor | Press | Tipsa en vän