Se senaste köpenInsamlad summa: 894 665,95 kr

Röda Korset

Röda Korset är en världsomspännande organisation som arbetar med humanitärt hjälparbete
Vårt mål är att lindra och förhindra mänskligt lidande, oavsett vem det drabbar och hur det än uppstår. Röda Korset finns i nästan hela världen, med 185 föreningar i lika många länder. I muslimska länder finns Röda Halvmånen, båda är delar av samma organisation.


Gemensamma grundprinciper
Hela den samlade rödakorsrörelsen arbetar efter gemensamma grundprinciper: humanitet, opartiskhet, neutralitet, självständighet, frivillighet, enhet och universalitet. Vi arbetar bland annat i länder som drabbats av krig eller konflikt, men tar aldrig ställning för någon av de inblandade parterna. Däremot tar vi alltid och oreserverat ställning för den enskilda människan som drabbas av konflikten. Röda Korset är politiskt och religiöst obundet.


Frivilliga insatser är grunden
Det världsomspännande nätverket gör att Röda Korset nästan alltid är på plats om något händer. 97 miljoner människor i världen är medlemmar och frivilliga i Röda Korset eller i Röda Halvmånen, beredda att göra en insats för en medmänniska i nöd.

Röda Korsets arbete bygger på frivilliga insatser. Svenska Röda Korset har cirka 280 000 medlemmar och omkring 40 000 av dem är aktiva frivilligarbetare. De satsar alltså en del av sin tid och sitt engagemang i Röda Korsets verksamheter, i och utanför Sverige.

För att vara effektiva och kunna hjälpa fler behöver vi allmänhetens stöd. Vi behöver stöd i form av ekonomiska bidrag, medlemmar och frivilliga medarbetare.

Läs mer om Röda Korset.

TrestegsmetodenHjälp

Sök efter butik/kategori:

Sök välgörenhetsorganisation:

Organisationen kommer nu att få en del av summan du handlar för. (Detta sker normalt inom 48 timmar.)

Aktuellt på Godhandling:

Denna vecka rekommenderar vi att stödja Läkare utan gränser
Denna site använder cookies | Vanliga frågor | Press | Tipsa en vän