Se senaste köpenInsamlad summa: 894 665,95 kr

Ronald McDonald Barnfond

Ronald McDonald Barnfond

Ronald McDonald Barnfond är en fristående ideell stiftelse med visionen att göra livet lättare för svårt sjuka barn och deras familjer i samband med behandlingar vid landets universitetssjukhus. Det sker dels genom Ronald McDonald Hus, en hemlik och trygg boendemiljö som fungerar som ett ”hem hemifrån”, dels genom att utrusta lekterapier och lekrum vid barnmottagningar på sjukhus runtom i landet.

Ronald McDonald Barnfond grundades 1990. Det är en fristående stiftelse som drivs utan vinstintresse. Fonden har 90-konto och står under kontroll av Svensk Insamlingskontroll.

Ronald McDonald Hus

Ronald McDonald Hus finns idag i anslutning till fem universitetssjukhus. Här ges svårt sjuka barn, i behov av specialistvård, möjlighet att bo tillsammans med hela sin familj när de behöver behandlas på sjukhus långt hemifrån. Tryggheten i att vara nära familjen bidrar till att barnet tillfrisknar och underlättar vardagen för familjer som befinner sig i en mycket stressad och utsatt situation.

Idag finns Ronald McDonald Hus i Göteborg, Huddinge, Linköping, Lund och Uppsala. Ronald McDonald Barnfond kommer under de närmaste åren att stötta utbyggnation av befintliga Hus, verka för att bygga nya Hus där behovet finns samt ge bidrag till landets barnmottagningar och lekterapier.

Ge bidrag även via Swish

Du kan bidra till Ronald McDonald Barnfond genom att swisha till 123 900 70 22

Internationellt

Ronald McDonald Barnfonds motsvarighet finns i 64 länder. Det första Huset öppnades i Philadelphia 1974. Det finns idag 360 Ronald McDonald Hus i hela världen.

Läs mer om Ronald McDonald Barnfond.

TrestegsmetodenHjälp

Sök efter butik/kategori:

Sök välgörenhetsorganisation:

Organisationen kommer nu att få en del av summan du handlar för. (Detta sker normalt inom 48 timmar.)

Aktuellt på Godhandling:

Denna vecka rekommenderar vi att stödja Läkare utan gränser
Denna site använder cookies | Vanliga frågor | Press | Tipsa en vän