Se senaste köpenInsamlad summa: 894 247,89 kr

Forska Utan Djurförsök

Vi arbetar för att djurförsök ska ersättas med moderna djurfria metoder. I vår verksamhet kombinerar vi omtanke om djuren med vetenskapliga framsteg. Vår vision är en värld där forskning bedrivs framgångsrikt utan användning av djur för både människors och djurs bästa.

Vår verksamhet är framför allt forskningsinriktad. Vi ger anslag till forskning som leder till att djurförsök successivt ersätts med moderna djurfria metoder. I första hand fokuserar vi på plågsamma djurförsök. Vi arbetar även politiskt, t ex genom att påverka regeringen till att lägga mer resurser på att utveckla alternativ till djurförsök. En annan viktig del av verksamheten är att skapa mötesplatser där beslutsfattare, forskare och representanter för industrin kan dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter.
 
Många djurförsök är redan ersatta med djurfria metoder, men det finns mycket kvar att göra. Ju fler vi är som bidrar, desto snabbare går utvecklingen av moderna metoder som kan ersätta djurförsök. Tillsammans kan vi skapa en bättre framtid för djuren, men även för oss människor eftersom de djurfria metoderna ofta är både billigare och mer tillförlitliga.

Forska Utan Djurförsök är en forskningsstiftelse som bildades 1964 och som än idag är den enda organisationen i sitt slag i Sverige. Vi är politiskt obundna och helt beroende av frivilliga bidrag. Därför är ditt stöd så välkommet!

Läs mer om Forska Utan Djurförsök.

TrestegsmetodenHjälp

Sök efter butik/kategori:

Sök välgörenhetsorganisation:

Organisationen kommer nu att få en del av summan du handlar för. (Detta sker normalt inom 48 timmar.)

Aktuellt på Godhandling:

Denna vecka rekommenderar vi att stödja Läkare utan gränser
Denna site använder cookies | Vanliga frågor | Press | Tipsa en vän