Se senaste köpenInsamlad summa: 894 247,89 kr

We Effect

Maktlöshet föder fattigdom - och tvärtom. En ond cirkel som måste brytas. När människor får makt att förändra sin situation, minskar fattigdomen. Genom Kooperation Utan Gränser får fattiga människor verktyg för att själva skapa sig en bättre framtid.

Det handlar om kunskap som ger makt och inflytande, och om samarbete som gör människorna ännu starkare. Resultatet visar sig på olika sätt. Utnyttjade småbönder går ihop och börjar tjäna pengar på sina grönsaker och sitt kaffe, och produktiviteten ökar. Utsatta människor i kåkstäder bildar bostadskooperativ och bygger nya funktionella hus tillsammans. Fattiga kvinnor och män sparar och lånar i gemensamma spar- och kreditföreningar, och investerar i sin verksamhet och barnens utbildning.

Kooperation Utan Gränser är en ideell biståndsorganisation som bildades 1958.
Bakom Kooperation Utan Gränser står ett sextiotal företag och organisationer - alla med rötter i den svenska kooperationen. Till exempel Coop, Folksam, HSB, KF, Lantmännen, LRF, OKQ8, Riksbyggen och Studieförbundet Vuxenskolan. Medlemmar Tillsammans arbetar vi med en gemensam vision framför ögonen: En rättvis värld fri från fattigdom.

Vi arbetar i över 20 länder, främst i Afrika och Latinamerika, men också i några länder i Östeuropa och Asien. Vi arbetar för vår vision genom långsiktiga biståndsprojekt, som genomförs i samarbete med lokala organisationer från de länder vi har verksamhet i.

Genom att skapa opinion och informera vill vi få fler människor att ta ställning för en rättvisare värld.

Vår verksamhet finansieras främst genom insamling och av Sida. Ju mer pengar vi samlar in, desto mer pengar har vi möjlighet att få från Sida. Vårt 90-konto som utfärdats av Stiftelsen för Insamlingskontroll garanterar att vår insamling är seriös, etisk och professionell.

Läs mer om We Effect.

TrestegsmetodenHjälp

Sök efter butik/kategori:

Sök välgörenhetsorganisation:

Organisationen kommer nu att få en del av summan du handlar för. (Detta sker normalt inom 48 timmar.)

Aktuellt på Godhandling:

Denna vecka rekommenderar vi att stödja Läkare utan gränser
Denna site använder cookies | Vanliga frågor | Press | Tipsa en vän